Ananas la grătar & Autentique Tamâioasă Românească

 
11 Jul 2012
SHARE :

Autentique Tamâioasă Românească 2009, Basilescu

Costăchel ne propune o reţetă simplă dar foarte exotică. Dacă ananasul la grătar e un desert destinat exclusiv adulţilor sau mai au voie şi cei mici să-şi bage nasul, asta rămâne de văzut. În ceea ce mă priveşte, voi recomanda la această reţetă un vin alb demidulce care nu e cu siguranţă destinat copiilor. Este vorba de Autentique Tămâioasă Românească 2009 de la Crama Basilescu din Dealu Mare. Culoarea vinului este galben pai, extrem de limpede. Nasul este discret dar foarte complex, cu tămâie, miere, petale de trandafiri, flori de salcâm şi iarbă cosită. În gust predomină fagurele de miere, miezul de nucă, dulceaţa de trandafiri şi menta. Corpul este elegant şi suplu, alcoolul (13.4%) bine integrat iar aciditatea compensează cu multă fineţe zahărul rezidual. Postgustul este dulce dar în acelaşi timp proaspăt, mentolat şi cu o subtilă notă amăruie. Un vin de desert foarte reuşit la cei 40 de lei pentru o sticlă. Orice preparaţie nu foarte dulce şi care conţine multe fructe va fi mai mult decât bucuroasă să-l aibă alături.

Reţeta lui Costăchel | Ananas la grătar cu sos de mentă

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment