Ardei umpluţi & Branciforti Nero d’Avola

 
15 Aug 2012
SHARE :

Branciforti Nero d’Avola 2010, Firriato

Un vin din însorita Sicilie care m-a uimit dintr-o sumă de motive… În primul rând, culoarea vişinie cu note maronii m-a făcut să cred că este un vin matur. În realitate este un vin cât se poate de tânăr. În al doilea rând nasul, cu ciocolată, piele şi tabac, mi-a sugerat un vin foarte corpolent. Gustul, însă, mi-a dovedit exact contrariul: vinul este suplu, cu taninuri moi şi note jucăuşe de vişine şi coacăze, asezonate cu tuşe discrete de vanilie şi trufe. Preţul de 35 de lei pentru o sticlă exprimă pe deplin calitatea vinului. L-am băut alături de o porţie de ardei umpluţi ”a la Costăchel” şi a mers ca uns.

Reţeta lui Costăchel | Ardei umpluţi

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment