Aripioare chinezeşti & Praepositus Kerner 2012, Abbazia di Novacella

 
7 Jun 2017
SHARE :

Praepositus Kerner 2012, Abbazia di Novacella

Kerner-ul, soi destul de rar întâlnit în România, provine din nordul Italiei (Alto Adige), are un părinte german (Riesling) şi unul italian (Schiava) şi un nume care aduce omagiu lui Justinus Kerner, poetul care scria, prin secolul al XIX-lea, celebre „cântece de pahar”. Dar, dincolo de poveste, Praepositus Kerner e un vin cu totul special, care îmi aduce aminte de un Xarello catalan matur, salin şi mineral. Culoarea este galben intens, auriu, iar nasul aduce un buchet complex de bazalt, iarbă uscată şi kerosen. Gustul este „glicerinos”, cu fagure de miere, fructe confiate, cremene şi condimente. Postgustul, prelung, lasă plăcute senzaţii de smochine confiate, tapenadă de măsline şi note minerale sărate. Un vin pentru cunoscători, cu 90/100 puncte Robert Parker/Wine Advocate, care are nevoie de o decantare de minim 1 oră ca să se exprime plenar şi de o asociere gastronomică cu nişte aripioare chinezeşti la cuptor.

Reţeta lui Costăchel | Aripioare chinezeşti la cuptor

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment