Budincuţe dulci de must & Angelorum Recioto 2009, MASI

 
7 Oct 2015
SHARE :

Angelorum Recioto 2009, MASI

Povestea acestui vin roşu dulce începe în perioada Romei antice. Încă de pe atunci, cele trei soiuri locale din Valpolicella – Corvina, Rondinella şi Molinara – erau vinificate prin metoda Appassimento, o tehnică care amplifică aromele prin deshidratarea strugurilor. Culoarea acestui Recioto este vişiniu închis, cu irizaţii maronii, iar nasul este auster, cu smochine, vişine supracoapte şi note de grafit. Corpul este plin şi mătăsos, cu alcool perfect integrat şi taninuri coapte şi dulci. Restul generos de zahăr este bine echilibrat de aciditatea vie. Gustul este centrat pe fructe confiate, vişinată şi note balsamice. Postgustul este lung, intens, lăsând senzaţii dulci, condimentate. Este foarte potrivit la sfârşitul mesei.

Reţeta lui Costăchel | Budincuţe dulci de must

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment