Cartofi franţuzeşti & Rosa Mara 2016, Costaripa

 
14 Jun 2017
SHARE :

Rosa Mara 2016, Costaripa

În regiunea viticolă Valtenesi din Brescia, localnicii denumesc “chiaretto” acest roze obţinut obţinut prin metoda “a lacrima” din soiurile Groppello, Marzemino, Sangiovese şi Barbera. E genul de roze masiv, cu un atac hotărât, care se simte încă de la prima sorbitură. Culoarea este trandafiriu deschis, iar nasul este intens, cu flori albe (salcâm, gutuie) şi interesante note minerale. Corpul este plin, onctuos, cu alcool frumos integrat şi cu aciditate exact atât cât trebuie ca să ţină tot ansamblul în echilibru. Gustativ predomină cireşele albe, vişinele şi mango-ul. Postgustul este remanent, cu senzaţii amărui, elegante, de grapefruit roz. Un vin care merge asociat cu feluri de mâncare pe bază de peşte, legume la grătar sau chiar cu o porţie de .

Reţeta lui Costăchel | Cartofi franţuzeşti

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment