Cartofi la cuptor cu ciuperci & Cocoş Chardonnay, Recaş

 
16 Mar 2011
SHARE :

Cocoş Chardonnay 2009, Recaş

Cum suntem deja în a doua săptămână de post cred că reţetă de mai sus, prin simplitatea şi armonia ingredientelor, are darul de a ne mai abate gândul de la pofta de carne… Şi, ca să vă mai dau o mână de ajutor, la această reţetă, simplă în aparenţă, voi asocia un vin care nu pare nici el foarte complicat, cel puţin la prima vedere. Vom vorbi prin urmare de Cocoşul Chardonnay ediţia 2010, de la Cramele Recaş. Unii vor zice că nu s-ar potrivi la aşa o mâncare spartană de post un vin atât de sofisticat cum e Chardonnay-ul. Ţin să vă asigur însă că această asociere nu este câtuşi de puţin forţată deoarece Chardonnay-ul Cocoş seamănă cu orice vreţi dumneavoastră mai puţin cu un Chardonnay nu! Dar, chiar dacă nu are deloc tipicitate nu este deloc un vin de luat în uşor… Haideţi să-l turnăm în pahare şi vedem cu cine avem de-a face! Culoarea este galben-verzuie, tipică pentru un vin tânăr şi năbădăios. Nasul este undeva între floral şi fructat, adică pendulează între soc-vanilie şi grapefruit-banana. Gustul este foarte proaspăt cu gust intens citric şi ierbos care, dacă mai lăsăm vinul vre-o 10 minute în pahar, virează într-un registru dulce-fructat cu note migdalate. Postgustul este mediu lăsând o senzaţie dulce-acrisor-amăruie. Impresia generală este puţin contradictorie dar în acelaşi timp armonioasă: avem de-a face cu un amestec de arome şi gusturi perfect îmbinate şi rotunjite. Preţul unei sticle este de 30 de lei, iar concluzia ar fi următoarea: dacă nu vă doriţi neapărat un Chardonnay clasic atunci veţi fi încântaţi de acest vin!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu ciuperci şi usturoi

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment