Cartofi noi cu ciuperci & Livia Sauvignon Blanc

 
7 Mar 2012
SHARE :

Livia Sauvignon Blanc 2009, Crama Gîrboiu

Costăchel ne propune o reţetă simplă şi foarte gustoasă la care ar merge de minune un vin alb, proaspăt şi nu foarte sofisticat. Mă gândesc chiar să fie un demisec, mai ales că avem şi un pic de usturoi verde pe post de condiment. Zis şi făcut! Un Sauvignon Blanc demisec 2009 din gama Livia de la Crama Gîrboiu ar trebui să fie exact ce ne trebuie. Cum n-am mai gustat de ceva vreme acest vin, chiar m-am bucurat că i-a venit rândul… L-am răcit bine, l-am deschis şi… surpriză! Faţă de ultima degustare vinul a evoluat incredibil de bine: parcă turnasem în pahare un Chardonnay baricat! Dar s-o luăm cu începutul… Culoarea este galben auriu intens, cu reflexii de chihlimbar şi, pe pahar, vinul “plânge” cu lacrimi dese. Nasul oferă prima surpriză, venind cu un amestec complex de caise şi piersici coapte, fagure de miere, vanilie şi scorţişoară. Gustul confirmă prima impresie: intens, cu fructe tropicale (banane, ananas), miez de nucă şi citrice. Aciditatea surprinzător de bună susţine foarte bine restul de zahăr iar alcoolul de 14,5% este excelent integrat în corpul masiv, onctuos şi bine echilibrat. Postgustul este foarte lung, aromatic, cu note de lemn dulce, vanilie şi citrice. Un Sauvignon Blanc de Coteşti care ne duce cu gândul către Lumea Nouă dar ne readuce imediat cu picioarele pe pământ când aflăm că-l putem cumpăra cu 22 de lei/ sticla… Un raport calitate-preţ excepţional!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi cu ciuperci şi usturoi

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment