Cartofi noi la cuptor & Rusalcă Albă 2016, Crama Oprişor

 
29 Mar 2017
SHARE :

Rusalcă Albă 2016, Crama Oprişor

Amatorii de vinuri supra baricate şi intens aromate nu cred că ar trebui să opteze pentru vinul de azi. În schimb, aş recomanda Rusalca Albă celor care preferă vinurile discrete, elegante şi ceva mai greu de decriptat. Avem de-a face cu un cupaj complex de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, care dovedeşte, încă o dată, că un vin clasificat IG se poate ridica chiar peste nivelul unui DOC. Culoarea vinului este galben deschis, cu nuanţe verzui, iar nasul este reţinut, cu flori albe, fructe tropicale şi note ierboase. Corpul este robust, cu o excelentă aciditate şi cu alcool destul de bine evidenţiat. Gustul aduce piersici, grapefruit, mere coapte şi fagure de miere. Postgustul e lung, dulce-amărui, cu fructe albe şi senzaţii minerale. Un vin foarte potrivit alături de o porţie de cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment