Cartofi ţărăneşti & Gavi di Gavi, Villa Sparina

 
5 Mar 2014
SHARE :

Gavi di Gavi 2012, Villa Sparina

Provincia Alessandria din Piemonte se mândreşte, înainte de toate, cu un vinul său alb numit Gavi, la fel ca şi micul orăşel aflat în centrul podgoriei. Gavi e un vin făcut exclusiv din soiul local Cortese care îi dă un caracter proaspăt, floral şi aromatic. Culoarea este galben pai, cu fine nuanţe verzui. Are un nas complex, cu busuioc, pelin, ardei gras şi anason. Corpul vinului este amplu, cu o aciditate moderată şi o anumită onctuozitate dată de fermentarea malolactică parţială. Gustativ vine cu ananas, pară bergamotă, lemn dulce şi vanilie. Postgustul este lung, aromatic, citric, cu note condimentate şi minerale. Temperatura ideală de servire este ceva mai mare, în jur de 12 grade. Nu este un vin destinat învechirii ci consumului imediat.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi ţărăneşti

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment