Ceapă umplută & Aconcagua Sauvignon Blanc 2013

 
16 Nov 2016
SHARE :

Aconcagua Costa Sauvignon Blanc 2013, Errazuriz

Acest Sauvignon Blanc chilian reuneşte două caracteristici aparent ireconciliabile: maturitatea şi prospeţimea. E un vin care seamănă - şi o să-mi iertaţi comparaţia - cu o femeie la 40 de ani care atrage, în dauna celor mai tinere, toate privirile bărbaţilor. Chiar dacă e în al treilea an de viaţă, vinul are o culoare galben pai, cu reflexii verzui şi o aciditate încă prezentă la datorie. Nasul e complex, cu mango, ierburi uscate şi note minerale. Alcoolul este foarte bine integrat în corpul amplu şi onctuos. Gustul este foarte expresiv, cu grapefruit, fructul pasiunii şi fagure de miere. Postgustul, lung şi persistent, ne lasă pe palatin arome de alune şi senzaţii amărui, elegante. Răciţi-l la 8-10 grade şi serviţi-l alături de o porţie de ceapă umplută cu ciuperci, pentru a-i maximiza efectul.

Reţeta lui Costăchel | Ceapă umplută cu ciuperci

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment