Cheesecake cu vişine & Cuvée Amélie, Crama Avincis

 
14 Aug 2013
SHARE :

Cuvée Amélie 2012, Crama Avincis

Teoretic, e greu de imaginat ceva mai neaoş ca un cupaj de Tămâioasă Românească şi Muscat Ottonel. Şi, tot teoretic, e greu de egalat la capitolul popularitate un vin alb demisec. Cu toate acestea, Cuvee Amelie, contrar aparenţelor, nu dă nici o clipă impresia de vin neaoş sau popular. Ba dimpotrivă, e un ansamblu cosmopolit, fin şi elegant, cu o trimitere directă la Muscatul franţuzesc din Languedoc. Culoarea vinului este galben deschis, translucid şi limpede. Nasul, foarte reţinut, aduce arome de pepene galben, tămâie şi petale de trandafiri. Corpul vinului, rotund şi elegant, are un rest de zahăr generos, bine compensat de aciditate. Gustativ predomină tot pepenele galben, de data aceasta în combinaţie cu nectarine bine coapte şi litchi. Postgustul este lung, proaspăt şi aromat. Un vin foarte versatil, care poate fi recomandat atât la aperitiv cât şi la desert.

Reţeta lui Costăchel | Cheesecake cu vişine

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment