Ciuperci cu smântână & Friulano, Livio Felluga

 
18 Sep 2013
SHARE :

Friulano 2011, Livio Felluga

Vinul de azi provine din Friuli, zonă viticolă situată la poalele Alpilor austrieci, în nord-estul Italiei. N-ar trebui să ne mire faptul că în Friuli cel mai apreciat strugure local poartă numele de Friulano. Cunoscut şi sub denumirea de Sauvignonasse, acest soi dă vinuri proaspete, fructate şi cu o bună mineralitate. Această descriere se potriveşte ca o mănuşă chiar vinului de azi. Culoarea lui este galben pai, cu tentă verzuie iar nasul aduce piersici, mango şi soc. Corpul este rotund şi sprinţar, cu aromă de ananas, lime şi grapefruit. Aciditatea ridicată este, fără îndoială, unul din atuurile acestui vin. Postgustul este puţin dulceag, discret amărui, cu note de bazalt încins.

Reţeta lui Coastăchel | Ciuperci cu smântână

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment