Creveţi flambaţi & Sauvignon Blanc Reserva 2015, Caliterra

 
10 Aug 2016
SHARE :

Sauvignon Blanc Reserva 2015, Caliterra

Chiar dacă nu este un vin celebru, acest Sauvignon Blanc chilian din Valle de Casablanca reprezintă chintesenţa vinului alb de “lume nouă”: expresiv – bombastic chiar, fermentat doar în inox cu drojdii selecţionate şi închis cu dop “screw cap”, pentru a fi consumat în anul imediat următor. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul este impetuos, cu arome de ananas, ardei verde şi senzaţii ierboase. Gustul este direct şi liniar, fiind centrat pe note dulci-amărui de mango şi pomelo. Alcoolul este bine evidenţiat în corpul crocant, iar aciditatea face un pas hotărât în faţă. Postgustul este lung, intens, cu agrişe şi note vegetale. E un vin care ne reclamă toată atenţia imediat ce e turnat în pahar. Trebuie consumat cât e tânăr, bine frapat, împreună cu niste creveţi flambaţi cu fasole verde şi ienupăr.

Reţeta lui Costăchel | Creveţi flambaţi cu fasole verde şi ienupăr

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment