Drob de miel & Champagne Brut Rose, Billecart-Salmon

 
12 Apr 2017
SHARE :

Champagne Brut Rose, Billecart-Salmon

Iată un spumant pe care l-aş declara un “clasic nonconformist”, sau un “roze de asamblaj”, aşa cum l-a botezat însuşi Francois Domi, enologul de la Billecart-Salmon. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un cupaj între un vin alb, obţinut din Chardonnay şi un vin roşu obţinut din Pinot Meunier şi Pinot Noir. A doua fermentare s-a desăvârşit în sticlă, atât la propriu cât şi la figurat, iar rezultatul este, fără doar şi poate, o şampanie de primă clasă. Culoarea vinului este roz somon, cu o perlare fină şi îndelungată. Nasul aduce arome de fructe roşii, coajă de pâine şi note minerale, bazaltice. Corpul este fluid şi cremos, cu o textură mătăsoasă. Gustul este intens, cu multe căpşuni şi mure, la care se adaugă aluzii de patiserie proaspătă şi subtile senzaţii calcaroase. O şampanie apreciată în mod constant, din 1994 şi până în prezent, de către Wine Advocate, cu punctaje ce variază între 89 şi 94/100.

Reţeta lui Costăchel | Drob de miel

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment