Estofado & Arezan Băbească Neagră 2013, M1.Crama Atelier

 
14 Oct 2015
SHARE :

Arezan Băbească Neagră 2013, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – soi autohton ale cărui origini se pierd undeva prin perioada geto-dacilor, revine azi în atenţia amatorilor de vinuri tradiţionale româneşti într-o interpretare modernă şi totuşi foarte clasică. Autorul partiturii, enologul Răzvan Macici, ne propune un vin pe care l-aş caracteriza în trei cuvinte: rustic, curgător, cuceritor. Culoarea este vişiniu închis cu bordură bordo, iar nasul aduce afine, coacăze şi piper. Are o bună aciditate şi nişte taninuri moi şi dulci. Gustul vine cu multe cireşe negre, coacăze, lemn dulce şi note minerale. Postgustul este lung, proaspăt, lăsând senzaţii de fructe roşii şi condimente. Este bine să-l oxigenaţi 30 de minute în decantor şi să-l serviţi puţin răcit.

Reţeta lui Costăchel | Estofado

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment