Fasole verde mocănească & Brut Roz, Cricova

 
22 Jun 2016
SHARE :

Brut Roz, Cricova

O surpriză plăcută vine azi din Republica Moldova, de la Cricova: un spumant obţinut prin refermentarea în sticlă a unui cupaj obţinut din “soiuri europene clasice albe şi roşii”. Cum o altă indicaţie nu există pe etichetă, îndrăznesc să presupun că avem de-a face cu Chardonnay, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir. Rezultatul, indiferent de soiurile folosite, este absolut cuceritor, proaspăt şi crocant. Culoarea este roz, cu o uşoară tentă cărămizie. Perlarea este fină, iar nasul este elegant, cu cireşe, căpşuni şi note minerale. Are un rest de zahăr sesizabil, compensat, în bună măsură, de aciditatea vioaie. Corpul este plin şi cremos, iar alcoolul are o prezenţă foarte discretă: 10.5%. Gustul este centrat pe fructe roşii coapte: cireşe, mure şi căpşuni. Postgustul este lung şi răcoritor, cu drojdii fine şi senzaţii fructate. De băut bine răcit, alături de o fasole verde mocănească.

Reţeta lui Costăchel | Fasole verde mocănească

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment