Fasole verde mocănească & Caloian Sauvignon Blanc

 
1 Aug 2012
SHARE :

Caloian Sauvignon Blanc 2011, Oprişor

Dacă reţeta lui Costăchel de păstăi cu mujdei, la origine din Ardeal, a fost consacrată tocmai în Dobrogea, nu văd nici un motiv să n-o putem asocia cu un vin oltenesc. Şi nu neapărat dintr-un soi local, cum ar fi Crâmpoşia, ci dintr-unul internaţional. Prin urmare vă propun un Sauvignon Blanc 2011 din gama Caloian, un vin produs la Crama Oprişor din Mehedinţi. Culoarea este galben foarte deschis cu tonuri verzui, semn că vinul este la prima tinereţe. Nasul este remarcabil de complex: fân cosit, flori albe de câmp şi soc plus ceva note ierboase. Gustul, proaspăt şi vioi, ne ademeneşte cu ananas, banane şi pepene galben. Corpul vinului este elegant şi rotund, cu alcool (14%) perfect integrat, aciditate moderată şi o consistenţă puţin onctuoasă. Postgustul lung şi fructat este puţin dulceag, cu o discretă notă amăruie. La 27 de lei pentru o sticlă este un best-buy indiscutabil. Un vin tânăr pe care vă recomand să-l beţi în primii doi ani de la recoltare.

Reţeta lui Costăchel | Fasole verde mocănească

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
  • Cu adevarat foarte reusit. Nu stiu cum ar fi acompaniat de fasole verde mocaneasca, dar pana acum nu mi-a fost dat ca vinul asta sa nu se fi potrivit cu orice as fi mancat. In gama lui de pret cunoasteti un rival ?

Add Comment