Ficăţei de pasăre & Chardonnay, Rocca Ventosa

 
29 Sep 2010
SHARE :

Chardonnay 2009, Rocca Ventosa

Astăzi vom turna în pahare un vin dintr-un soi franţuzesc produs într-o podgorie din însorita Italie. Rocca Ventosa Chardonnay 2009 este vinificat la Cantina Tollo din Abruzzo din struguri Chardonnay 100%, recoltaţi dintr-o vie de 15 ani, cu o productivitate de "doar" 9 tone la hectar. Macerarea strugurilor s-a făcut la rece iar fermentarea mustului, în tancuri de inox, la 18 grade. Un detaliu interesant: 10% din must a fost separat în baricuri de stejar franţuzesc, unde a fermentat şi apoi s-a maturat timp de 6 luni, după care a fost reasamblat în sticlă. A rezultat un vin sec, cu 3,5 grame de zahăr la litru, având 13,5% volume alcool şi o bună aciditate. Culoarea este galben pai cu vagi irizaţii verzui, buchetul este intens cu multe fructe tropicale, miere de albine şi note de vanilie. Gustativ este un vin cu corp robust, arome intense şi postgust lung şi persistent. Temperatura recomandată pentru servire este de 8 grade iar preţul la raft este de 25 de lei pentru o sticlă. Ştiu că unii cârcotaşi vor spune că un Chardonnay este prea "sofisticat" pentru reţeta lui Costăchel cu ficăţei de pasăre şi mămăligă prăjită. Nu am alt argument în favoarea acestei recomandări decât că am încercat vinul şi se potriveşte de minune!

Reţeta lui Costăchel | Ficăţei de pasăre cu sos de roşii şi mămăligă prăjită

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment