Friptură de curcan & Rosado Cabernet Sauvignon, Enate

 
4 Sep 2013
SHARE :

Rosado Cabernet Sauvignon 2011, Enate

Un roze din Somontano, zonă situată în nordul Spaniei, chiar la poalele munţilor Pirinei. Vinul are o culoare intensă şi strălucitoare ce aduce a zmeură coaptă. Nasul are coacăze, alune prăjite şi note migdalate. Corpul este amplu, de vin roşu, cu o bună aciditate, proaspăt dar în acelaşi timp onctuos. Predomină notele dulcege de coacăze, căpşuni şi vişine. Postgustul este foarte lung, crocant, cu fructe roşii de pădure, note de lemn dulce şi condimente. Arareori mă inspiră textele scrise pe etichetele de vin, dar azi îmi voi permite să citez: "un vin cu suflet de alb şi corp de roşu".

Reţeta lui Costăchel | Friptură de curcan cu sos aromat de vin şi coniac

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
  • Am avut placerea sa degust acest roze deosebit cu prilejul unei deplasari in Andorra. Sunt in totalitate de acord cu expresia “un vin cu suflet de alb şi corp de roşu” desi aceasta caracterizare se aplica foarte pentru toate vinurile roze din regiunea Ribeira del Duero (Spania) si Douro Valley (Portugal). Cu mare drag, fiind importator de vinuri din Portugalia (numai) va pot surprinde cu cateva vinuri deosebite din Regiunea Douro Portugal. Ne gasiti la http://www.premiumdrinks.ro si la http://www.fb.com/PremiumDrinks.ro Va multumim si va felicitam pentru recenziile deosebite pe care le oferiti cu mult bun gust si pricepere. Doamne Ajuta!

Add Comment