Friptură de miel & Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

 
4 May 2016
SHARE :

Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Un Cabernet Sauvignon proaspăt, discret baricat, obţinut dintr-o vie tânără din podgoria Drăgăşanilor. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură mov, iar nasul este mai degrabă reţinut, cu fructe negre supracoapte şi note minerale, de grafit. Corpul este fluid, cu taninuri bine coapte şi cu o aciditate moderată. Gustativ avem în prim plan coacăze şi ciocolată amară, totul învăluit în note discrete de vanilie, lemn dulce şi piper. Postgustul este lung, cu senzaţii dulcege, condimentate şi puţin astringente. Recomand o decantare de o oră şi servirea la o temperatură de 14-16 grade, pentru a domoli puţin alcoolul. Vinul este foarte potrivit la o friptură aromată de miel la grătar.

Reţeta lui Costăchel | Friptură aromată de miel la grătar

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
  • Silvia says:

    Cu prima ocazie cu care voi gusta vinul, o sa revin si o sa las un calificativ. Inca nu am dat de el pe nicaieri, desi ma uit des in restaurante dupa numele vinurilor pe care le detin si sunt atenta. Totodata, daca voi da de el in vreun restaurant / local, voi sti si ce fel de mancare sa comand.

Add Comment