Friptură de miel la cuptor & Nemea Agiorgitiko, Lafazanis

 
11 Apr 2012
SHARE :

Nemea Agiorgitiko 2007, Lafazanis

Sunt convins că aşteptăm cu toţii Ziua de Paşti cu plăcere. Urmează să gătim friptura de miel şi să ne adunăm prietenii şi familiile pentru a mânca, bea şi povesti. Vom alege câte un ou pe care îl vom ciocni cu cei apropiaţi şi vom spera că acela care va rămâne cu oul intact va fi norocos tot anul... Prin urmare, înroşiţi cât mai multe ouă fiindcă vremurile sunt grele iar de noroc avem cu toţii nevoie! Sunt însă două lucruri pe care nu le voi lăsa la voia hazardului în Ziua de Paşti: mielul şi vinul. Cum Costăchel deţine, ca de obicei, reţeta perfectă pentru miel, mie îmi revine sarcina de alege vinul. Anul acesta m-am gândit să vă propun un vin roşu grecesc, în cel mai ortodox spirit cu putinţă! Voi aşeza prin urmare pe masa de Paşti, un Nemea Agiorgitiko 2007 produs de crama Lafazanis din inima Peloponezului. Culoarea vinului este roşu închis, cu bordură maronie. Nasul este foarte complex, cu vişina putredă, cacao, piele, tabac şi ceva note iodate. Gustul ne răsfaţă cu tonuri de caramel, fructe negre de pădure, curmale şi ciocolată. Cele 12 luni de stagiu la baric se exprimă prin clasicele note de vanilie, ciocolată şi tabac. Taninurile moi, textura catifelată, corpul mediu, rotund şi echilibrat ne duc cu gândul către un elegant Pinot Noir de Burgundia. Postgustul lung, vioi şi fructat ne lasă senzaţii dulcege de vanilie, rodie şi ciocolată. Un vin de mare sărbătoare cu un preţ pe măsura: 58 de lei pentru o sticlă. Ar fi şi păcat să nu ne satisfacem, măcar de Paşti, micile plăceri care ne fac viaţa frumoasă!

Reţeta lui Costăchel | Friptură de miel la cuptor cu usturoi şi rozmarin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment