Friptură de viţel împănată & Rosé 2013, Avincis

 
15 Oct 2014
SHARE :

Rosé 2013, Avincis

Mă bucur de fiecare dată când, în peisajul enologic autohton, mai apare câte un roze care-şi ia ca reper stilul vinurilor franţuzeşti din Provence – şi mă refer aici la două calităţi pe care, personal, le preţuiesc mult: eleganţa şi discreţia. Este şi cazul roze-ului de azi, obţinut din Cabernet Sauvignon şi Merlot, în podgoria Drăgăşani. Culoarea vinului este roz deschis cu nuanţe cărămizii iar nasul este oarecum timid, cu căpşuni, zmeură şi aluzii ierbos-vegetale. Are un corp musculos, o bună aciditate şi o concentraţie alcoolică ceva mai domolită. Gustativ regăsim aceleaşi fructe roşii de pădure plus ceva iluzii de sâmbure de caisă şi note vanilate. Postgustul este mediu, proaspăt şi vioi, puţin amărui pe final. Un vin care nu putea să lipsească din colecţia de roze-uri a verii 2014.

Reţeta lui Costăchel | Friptură de viţel împănată cu morcovi şi fistic

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment