Iahnie de ciuperci & Altos del Plata Chardonnay 2015

 
30 Nov 2016
SHARE :

Altos del Plata Chardonnay 2015, Terrazas de los Andes

Un Chardonnay baricat din regiunea argentiniană Mendoza este un “must-buy” chiar şi pentru amatorii de Chablis-uri. Poate că exagerez puţin, dar azi avem de-a face cu un vin elegant, cu un perfect echilibru între arome, aciditate şi alcool. Nu este ţipător, dar nici discret; nu dă buzna din pahar, dar nici nu se lăsă rugat să povestească. Nas cu piersică, alune prăjite şi coajă de citrice. Corp onctuos şi “grăsun”, cu alcool impecabil integrat. Gustul e centrat pe fructe tropicale, fagure de miere, pâine prăjită şi unt. Postgust lung, proaspăt, ce lasă pe cerul gurii senzaţii de vanilie, fum şi condimente. Se exprimă cel mai bine dacă nu e răcit prea tare: 8-10 grade ar fi perfect. Va sta cu succes alături de un preparat culinar mai sofisticat, dar şi alături de un preparat neaoş românesc, cum ar fi o iahnie de ciuperci cu conopidă.

Reţeta lui Costăchel | Iahnie de ciuperci cu conopidă

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment