Iepure alla Ischitana & Smerenie 2011, Oprişor

 
22 Oct 2014
SHARE :

Smerenie 2011, Crama Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pentru cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder, sunt convins că va urma un veritabil moment de... smerenie. Meşteşugit, ca în fiecare an, de enologul Liviu Grigorică, acest vin se adresează în principal colecţionarilor, fiind încă foarte tânăr şi având un bun potenţial de învechire. Culoarea vinului este grena închis cu irizaţii vişinii. Nasul aduce coacăze, cuişoare şi piper negru. Atacul este ferm, lejer astringent, cu o bună aciditate. Gustativ evoluează în pahar de la fructe negre de pădure, ciocolată şi lemn afumat către smochine şi note balsamice. Postgustul este lung, condimentat, cu trufe de pământ şi fum. Vinul are nevoie de minim o oră de în decantor, după care va fi un bun însoţitor al felurilor pe bază de carne roşie sau vânat.

Reţeta lui Costăchel | Iepure alla Ischitana

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment