Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

 
29 Aug 2012
SHARE :

Branciforti Rosato 2011, Firriato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest rose, regula de bază fiind consistenţa în calitate. Sunt folosiţi struguri de Nero d’Avola, Petit Verdot sau Sangiovese iar cupajul obţinut are de fiecare dată o personalitate distinctă. Cel din 2011 impresionează în primul rând prin culoarea roz somon cu tentă portocalie şi prin nasul complex, iebos şi mineral. În gust apar note fructate de căpşuni şi fragi, plus o interesantă aromă de pâine proaspăt dospită. Răcit pe la 10 grade şi servit alături de o mâncare de mazăre dulce cu carne, vinul îşi va demonstra cu prisosinţă valenţele de cuceritor…

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de mazăre cu carne

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment