Merlucius cu sos de roşii & Vina Tobia Blanco

 
20 Apr 2011
SHARE :

Vina Tobia Blanco 2010, Bodegas Tobia

Am auzit adeseori acreditata teoria conform carei in regiunea Rioja din nordul Spaniei singurele vinuri care merita luate in considerare sunt cele rosii. Nimic mai fals. Si, ca sa va dovedesc contrariul, am hotarat sa recomand la reteta lui Costachel un vin alb din Rioja care face toti banii. Vina Tobia Blanco 2010 este un cupaj sec, cu 12% volume alcool, obtinut din doua soiuri specifice zonei: Viura (80%) si Malvasia (20%). Culoarea este galben pal cu tonuri verzui. Nasul vinului este intens si elegant cu aroma de pere, mere, ananas si citrice cu note subtile de fan proaspat cosit. Gustul este rotund si onctuos, predominand notele florale. Ca impresie generala vinul este echilibrat iar postgustul este lung, lasand o aroma delicata de fagure de miere. Inutil sa va mai spun ca reteta lui Costachel, bazata pe Merlucius, de-abia asteapta o inghititura din aceasta licoare spaniola. La pretul de 25 de lei, acest vin este un campion al raportului calitate-pret. Singurul lui “neajuns” este ca nu se gaseste in marele retail ci doar in magazinele specializate. Dar, pentru un amator avizat acest neajuns nu poate fi socotit decat o calitate!

Reţeta lui Costăchel | Merlucius cu sos de roşii

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment