Muşchiuleţ de porc & Elenovo Cabernet Franc 2010

 
17 Feb 2016
SHARE :

Elenovo Cabernet Franc 2010, Edoardo Miroglio

Nu de multe ori avem ocazia să degustăm un Cabernet Franc 100%. Acest soi, originar de pe Valea Loarei, dă vinuri mai delicate decât cele obţinute din Cabernet Sauvignon şi poate produce surprize remarcabile atunci când este vinificat de unul singur. Un exemplu concludent este chiar vinul de azi. După o maturare de 15 luni la baric franţuzesc, culoarea lui este vişiniu închis, cu bordură maronie, iar nasul are coacăze, violete şi accente vegetale, de pământ reavăn. Corpul este suplu, aciditatea ridicată, alcoolul şi lemnul sunt bine integrate. Gustativ predomină coacăzele şi vişinele iar în plan secund se simt tuşe fine de ciocolată amară. Postgustul este mediu, cu fructe negre de pădure, condimente şi note minerale. Recomand decantarea timp de o oră şi servirea la 14-16 grade, alături de un muşchiuleţ de porc în aluat franţuzesc.

Reţeta lui Costăchel | Muşchiuleţ de porc în aluat franţuzesc

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment