Pâine umplută cu ciuperci & Pinot Grigio, Santa Margherita

 
20 Aug 2014
SHARE :

Pinot Grigio 2013, Santa Margherita

Azi avem un vin reprezentativ din Alto Adige, cea mai nordică regiune viticolă italiană. Dacă tot s-a ivit ocazia, e interesant de subliniat că între Pinot Gris şi Pinot Grigio există vădite diferenţe stilistice, chiar dacă vorbim despre acelaşi soi de strugure. În primul caz avem un vin mai puţin acid, de multe ori cu rest de zahăr, pe când în al doilea caz vorbim despre un vin sec, cu aciditate ridicată, căruia m-aş încumeta chiar să-i asociez adjectivul “crocant”. Santa Margherita se încadrează perfect în cea de-a doua categorie: este citric, puţin astringent, cu note de lime şi mere verzi, combinate cu senzaţii minerale. Impresia generală este una de prospeţime şi vioiciune, atribute care îl recomandă ca un bun companion pentru zilele călduroase de vară.

Reţeta lui Costăchel | Pâine umplută cu ciuperci

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment