Paste cu fructe de mare & Chardonnay, Michel Torino

 
25 Jul 2010
SHARE :

Chardonnay 2009, Michel Torino

Chardonnay-ul, unul din cele mai pretuite soiuri albe, are, din pacate, un mic “defect din nastere”: strugurii in sine sunt mai degraba degraba neutrali. Prin urmare, la Chardonnay se simte cu precadere, mai mult decat la oricare alt soi alb, caracterul terroir-ului, amprenta vinificatorului si gustul lemnului in care a fost maturat vinul. Un bun exemplu al acestei “maleabilitati” este Chardonnay-ul din 2009 produs de Crama Michel Torino. Pe aceasta podgoria din Argentina, situata la 1700 de metri inaltime, avand un sol calcaros si un climat rece, cu mari variatii de temperatura de la zi la noapte, creste un Chardonnay care se coace tarziu si care exprima foarte bine ariditatea terroir-ului. Vinificatorul argentinian reuseste sa obtina, intr-un mod oarecum neasteptat, un vin in stil frantuzesc. Culoarea este galben-aurie iar nasul este foarte elegant, cu arome de piersici si fagure de miere. Corpul este lejer, vinul are un bun echilibru gustativ, cu note fructate, de grapefruit si de miere. O oarecare lipsa de aciditate ar putea fi deranjanta daca n-ar fi compensata de o superba impresie de lemn afumat. Postgustul este lung si onctuos cu note de stejar. Temperatura de servire este de 6-8 grade iar pastele si fructele de mare sunt primele recomandari gastronomice pentru acest vin. Cum Costachel ne propune o combinatie de paste cu fructe de mare nu putem decat sa consideram ca avem vinul perfect pentru aceasta reteta. Daca luam in calcul si pretul de 30 de lei pentru o sticla cred ca avem toate motivele sa declaram acest vin un “best buy”.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu fructe de mare

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment