Piept de pui cu ciuperci & Terra Romana Fetească Albă

 
16 Jul 2014
SHARE :

Terra Romana Fetească Albă 2013, SERVE

Feteasca Albă este un soi paradoxal: nu are o mare personalitate, dar, în schimb, dă vinuri de o deosebită fineţe. E ca un elev cuminte şi silitor pe care nimeni nu-l remarcă până când nu ia premiul întâi la olimpiada de matematică. Vinul de azi, o premieră pentru producătorul SERVE, este, din punctul meu de vedere, printre puţinele Feteşti Albe reuşite de pe la noi. Culoarea vinului este galben pai, iar nasul e discret, cu flori de tei şi iarbă proaspăt cosită. Aciditatea mare şi alcoolul bine integrat în corp sunt încă două argumente în favoarea sa. Gustul este citric, cu mere verzi, caise şi pere coapte. Postgust este mediu, proaspăt şi răcoritor, puţin onctuos pe final. O dovadă de necontestat că o vie din 1967 încă mai are un cuvânt de spus în 2013.

Reţeta lui Costăchel | Piept de pui cu ciuperci şi smântână

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment