Piept umplut de curcan & Terra Romana Rosé

 
1 Dec 2010
SHARE :

Terra Romana Rosé 2009, SERVE

Este foarte adevărat că la reţeta de piept umplut de curcan propusă de Costăchel ar merge ori un Sauvignon Blanc ori un Merlot uşurel “à la française”. Dar, dacă stau bine să mă gândesc v-aş recomanda un rosé, o foarte bună “variantă negociată” între cele două de mai sus. Şi nu orice fel de rosé... ci unul realizat din Fetească Neagră şi Merlot de către producătorul SERVE şi îmbuteliat sub eticheta “Terra Romana”. Aşadar, avem de-a face cu un vin de restaurant dar şi cu un vin pentru acasă, cu un vin de vară dar şi cu un vin pentru vremuri mai reci, special conceput să ne aducă aminte de căldura verii! Dar, să nu mai pierdem vremea şi să turnăm în pahare Terra Romana Rosé 2009. Nasul este discret floral cu note de mirodenii, corpul este complex cu gust de ananas, cireşe coapte şi drojdii fine, iar finalul este lung şi persistent lăsându-ne o senzaţie de prospeţime cu multe fructe de pădure şi note amărui migdalate. Impresia generală este de eleganţă şi complexitate, ceea ce face acest rosé potrivit pentru diferite tipuri de gastronomie. Dar, cea mai nimerită mi se pare asocierea sa cu carnea albă şi mai ales cu cea de curcan. În final aş mai menţiona că Terra Romana Rosé 2009, a fost distins cu medalia de argint la ediţia 2010 a concursului “Le Mondial du Rosé”, fiind singurul vin rosé din România premiat la acest concurs internaţional. V-am rămas însă dator cu o informaţie esenţială: o sticlă costă 31 de lei... Acest vin este un veritabil campion şi la raportul calitate/preţ!

Reţeta lui Costăchel | Piept umplut de curcan

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment