Pilaf de varză dulce & Bacanta Fetească Albă

 
28 Mar 2012
SHARE :

Bacanta Fetească Albă 2009, Crama Gîrboiu

De pe eticheta vinului pe care îl “povestim” astăzi aflăm că, în vechea Romă, bacantele erau preotesele şi companioanele zeului Bachus. Din păcate (sau poate din fericire), de pe eticheta în discuţie lipsesc tocmai amănuntele picante ale legendei şi anume faptul că bacantele practicau dansurile premergătoare misterioaselor orgii dionisiace. Ce mai, fetele astea erau sufletul unei adevărate petreceri romane… Hai că ne-am întrecut cu gluma! Ar fi cazul să trecem şi la lucruri serioase, fiindcă am pus deja la rece şi vom deschide imediat un vin cât se poate de sobru: Bacanta Fetească Albă 2009 de la Crama Gîrboiu (Coteşti/Vrancea). Licoarea are o culoare intensă, galben-aurie cu irizaţii de chihlimbar. Glicolul face “picioare” dese şi frumos arcuite pe pereţii paharului. Nasul ne ademeneşte cu miros de flori de câmp, busuioc, pelin, calcar ud şi condimente. Gustul este sec, cu fructe confiate, marţipan, unt, miere şi vanilie. Aciditatea este moderata iar corpul este onctuos şi fin, ca de balerină. Postgustul, foarte lung, ne alintă cu note de lemn dulce, vanilie şi condimente exotice. Ca impresie generală această Fetească Albă îmi sugerează o fată tânără şi fragilă care poartă parfumul unei femei mature şi sofisticate. Preţul de 49 de lei pentru o sticlă dă măsura corectă a acestui vin complex şi frumos evoluat în sticlă.

Reţeta lui Costăchel | Pilaf de varză dulce

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment