Plăcintă de pui & Sauvignon Blanc, Michel Torino

 
27 Jun 2010
SHARE :

Sauvignon Blanc 2009, Michel Torino

Citind reţeta de plăcintă de pui propusa de Costăchel îmi vine o nestavilită poftă de Sauvignon Blanc. Dar unde găsim un vin pe măsura acestei reţete grecesti? Rotim globul şi mergem tocmai în Argentina... Am să vă propun un vin de la Crama Michel Torino, situata în regiunea Cafayate, la poalele Anzilor, în nord-vestul Argentinei. Podgoria se află la 1700 metri altitudine, acolo unde climatul răcoros şi variaţiile mari de temperatură de la zi la noapte joacă un rol cheie în coacerea lentă a strugurilor, ceea ce asigură o dezvoltare neobisnuită pentru soiul Sauvignon Blanc. Recoltarea strugurilor se face manual iar presarea lor la rece păstrează prospeţimea mustului. Prin fermentare în tancuri de inox la temperatură controlată de 13 grade, se obţine un vin cu un bun echilibru între prospeţime şi aciditate. Dar să trecem la degustarea vinului. Culoare este curată, galben pai cu nuanţe verzui. Nasul este intens, fructat, de grapefruit cu note de iarbă proaspat cosită. Gustul, extrem de proăspat şi fructat, este caracterizat de o puternică aromă de grapefruit roz. Atacul vinului este impetuos, fiind susţinut de o excelentă aciditate. Avem de-a face cu un Sauvignon Blanc tipic, cu un final lung şi aromat. Temperatura recomandata de servire a vinului este de 6-8 grade. În final, nu pot să nu remarc nota de eleganţă dată de forma neobisnuită a sticlei şi de desenul clasic al etichetei dar şi preţul de 30 de lei pentru o sticlă, care lasă fără suflu multe alte tipuri de Sauvignon Blanc.

Reţeta lui Costăchel | Plăcintă de pui

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment