Pui cu ciuperci & Chardonnay, Budureasca

 
3 Aug 2011
SHARE :

Chardonnay 2010, Budureasca

Costăchel ne propune un pui cu “sauce chasseur”. Vă asigur că nu e poveste vânătorească… e o reţetă cât se poate de “adevărată”. Trebuie să recunosc însă că am avut o mică dilema în ceea ce priveşte vinul potrivit pentru această “preparaţie”. Să fie un roşu sec şi lejer sau un alb, tot sec, dar ceva mai corpolent? După o scurtă luptă pot să vă anunţ că albul a învins, dar la limită… În consecinţă m-am gândit să vă propun un Chardonnay 2010 de la Crama Budureasca, un vin proaspăt intrat pe piaţă în 2011. Pe amatorii de premii şi concursuri îi pot informa că acest vin s-a prezentat anul acesta la “Concours Mondial de Bruxelles” şi că s-a întors cu o (lăudabilă) medalie de argint. Aşa că haideţi să turnăm Chardonnay-ul în pahare până nu mă răzgândesc şi vă propun un vin roşu. Culoarea vinului este cea a spicului de grâu bine copt. Nasul are flori de salcâm, ceva mentă şi fân proaspăt cosit. Atacul este impetuos cu gust citric, fagure de miere, vanilie (25% din vin a fost baricat) plus ceva note minerale, amărui-ierboase. Aciditatea iese puţin în evidenţă din corp, poate din cauza lipsei zahărului rezidual. Postgustul este mediu, cu ceva condimente şi o impresie acrişor-amăruie. Face cu prisosinţă cei 26 de lei pentru o sticlă. Impresia generală este de vin extrem de proaspăt şi vioi care se se potriveşte de minune cu puiul lui Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci şi sos de roşii

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment