Pui tikka masala & Sole Merlot Rosé

 
6 Jul 2011
SHARE :
ETICHETE : , , ,

Sole Merlot Rosé 2010, Recaş

Primăvara a trecut cu multă discreţie, vara s-a instalat fără surle şi trâmbiţe iar eu am rămas tot cu rosé-urile în gând. Şi, fiindcă tot trebuia să asortez un vin la o mâncare britanică de origine asiatică, m-am gândit să vă fac o recomandare oarecum neobişnuită: un Merlot rosé. Unii vor spune că la o mâncare asiatică ar trebui un vin aromatic, sec şi condimentat… Păi exact despre asta vorbim: Sole Merlot Rosé 2010 de la Recaş îndeplineşte toate cele enunţate mai sus şi chiar mai mult… Dar să nu pierdem vremea cu poveşti şi să turnăm vinul (bine răcit) în pahare. Culoarea este roz, strălucitoare, cu irizaţii trandafirii. Nasul vine cu fructe de litchi, soc şi dulceaţă de trandafiri. Gustul etalează caise, piersici, căpşuni, citrice şi un infim rest de zahăr bine compensat de aciditate. Impresie generală este de vin delicat, proaspăt, cu un corp rotund, bine echilibrat şi răcoritor. Postgustul lung, aromat, cu note de condimente exotice şi vanilie (datorate baricului) complimentează fericit acest rosé cu totul neobişnuit. Dacă l-aş fi gustat cu ochii închişi aş fi zis că e un Gewurtztraminer de Lume Nouă cu vagi urme de Merlot. Preţul de 53 de lei pentru o sticlă nu este neapărat mic pentru un rosé, însă vinul întrece cu mult aşteptările (vin uşurel, de vară…). Aşa că lăsaţi de-o parte prejudecăţile pe care le-aţi putea avea despre rosé-uri şi gustaţi-l… Pun rămăşag c-o să fiţi uimiţi!

Reţeta lui Costăchel | Pui tikka masala

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment