Rasol de chefal & Chardonnay Budureasca

 
13 Jun 2012
SHARE :

Chardonnay 2011, Budureasca

Un prieten mi-a propus de curând să mergem cu barca, în largul mării, la pescuit chefal. A trebuit sa-l refuz politicos. Această perspectivă, sincer, mă îngrozeşte deoarece răul de mare îmi este un redutabil duşman… Şi e doar unul dintre motivele pentru care nu pescuiesc. Însă, chiar dacă nu-l voi prinde niciodată la undiţă, chefalul rămâne în topul preferinţelor mele îm materie de peşte. Sunt de acord cu maestrul Costăchel în ceea ce priveşte asocierea rasolului de chefal cu un Chardonnay “care miroase a toate fructele tropicale posibile şi imposibile”. Ca să exemplific, vă propun noul Chardonnay 2011 produs de crama Budureasca din Dealu Mare. Răcim bine vinul până la 6-8 grade şi îl turnăm în pahare. Culoarea este galben deschis şi, la suprafaţă, vinul are un aspect puţin frizante. Nasul este exploziv, cu ananas, banane şi vanilie. Este un vin sec dar debutează cu un gust dulceag-amarui, nişte note de stejar şi o mică astringentă. Imediat însă vine o avalanşă de fructe tropicale, caramel, vanilie şi soc. Vinul este corpolent şi chiar puţin onctuos. Postgustul ne lasă arome de lemn dulce, vanilie, note lejer amărui şi ceva condimente. Preţul acestei sticle de Chardonnay este de 42 de lei şi o recomand cu încredere iubitorilor de vinuri din Lumea Nouă.

Reţeta lui Costăchel | Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment