Raţă la cuptor în vin & Pommard Rouge 2009, Roux

 
5 Feb 2014
SHARE :
ETICHETE : , , ,

Pommard Rouge 2009, Roux Pere et Fils

Cel mai reuşit elogiu adus unui Pinot Noir nu l-a făcut, aşa cum poate ne-am aştepta, un francez din Bourgogne ci actorul american Paul Giamatti în filmul “Sideways”. De fiecare dată când revăd scena în care acesta face apologia soiului Pinot Noir, îmi vine o poftă nebună să deschid o sticlă. De data aceasta am avut norocul să pot turna în pahare un Pinot Noir din Pommard, Burgundia. Culoarea vinului este roşu cărămiziu iar nasul vine cu arome de vişine coapte, violete, piper şi mentă. Corpul este viguros, cu taninuri ferme dar extrem de tandre şi o aciditate excelentă. Gustativ, vinul este centrat pe vişine şi cireşe, cu note minerale şi condimentate. Postgustul este lung, vibrant, lăsând o minunată senzaţie de fructe roşii picante. Înainte de servire, recomand o decantare de minim două ore. Lângă acest Pinot Noir s-ar potrivi de minune o raţă bine rumenită la cuptor.

Reţeta lui Costăchel | Raţă la cuptor în vin roşu

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment