Salată Caesar & Blanc Seleccio, Castellroig

 
26 Apr 2010
SHARE :

Blanc Seleccio 2008, Castellroig

Costachel ne asigura ca salata Caesar a fost nascocita in California anilor 20… Eu va asigur insa ca vinul pe care am sa-l recomand a fost nascocit in Spania zilelor noastre de catre un tanar si pasionat vinificator: Marcel Sabate. Vinul despre care vorbim este un cupaj de Xarello si Chardonnay specific cramei Castellroig din Catalonia. Pentru cei curiosi aflati ca soiul Xarello este caracteristic zonei si ca, impreuna cu Macabeu si Parellada, intra in compozitia bazei din care se face vinul spumant Cava. Dar sa ne reintoarcem la Blanc Seleccio. Cele doua soiuri componente, Xarello si Chardonnay, sunt fermentate separat si invechite 5 luni in baricuri de stejar, dupa care sunt asamblate in sticla. Culoarea este de un auriu deschis iar nasul vinului are note minerale, de pepene verde si pere coapte. In gura se simte un gust fructat, cremos si putin condimentat, sustinut de o buna aciditate. Vinul are o textura complexa, compacta si un postgust lung si persistent. Hamsia si condimentele din reteta lui Costachel se vor imprieteni repede cu gustul de Xarello iar salata, ouale, parmezanul si uleiul de masline vor fi un complement perfect pentru Chardonnay, un soi care-si dovedeste inca o data versatilitatea. Temperatura recomandata de servire ar fi cam de 9-10 grade. Trebuie sa va asteptati in cazul acestui vin la un pret din grupa premium, undeva la 75 de lei. Chiar daca ramane un “vin de sarbatoare” cred totusi ca el n-ar trebui sa lipseasca din colectia nici unui amator avizat.

Reţeta lui Costăchel | Salată Caesar

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment