Salată de ton & Leat 6500 Chardonnay 2011

 
19 Mar 2014
SHARE :

Leat 6500 Chardonnay 2011, M1.Crama Atelier

Astăzi facem cunoştinţă cu un vin cosmopolit, originar din Dobrogea, dar care se legitimează cu paşaport de Lume Nouă. Multiplele valenţe ale acestui vin nu ar trebui să ne mire, dacă e să ne gândim la creatorul său, enologul Răzvan Macici, român prin naştere şi sud-african prin adopţie. Dar, mai bine să vedem cum se prezintă acest Chardonnay, după ce a petrecut nu mai puţin de 14 luni în baricuri noi de stejar românesc. Culoarea lui este galben aurie, cu note verzui iar nasul este intens, cu fagure de miere, coajă uscată de citrice şi note de fum. Corpul, masiv, onctuos şi cu o bună aciditate, integrează foarte bine atât alcoolul cât şi lemnul. Gustativ, vinul evoluează de la notele de fructe albe dulci către cele de citrice amărui. Postgustul este proaspăt, intens aromatic, lăsând o plăcută senzaţie de vanilie şi lemn.

Reţeta lui Costăchel | Salată de ton cu avocado

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment