Spaghete cu hamsii şi pesmet & Rhea Viognier 2014, Halewood

 
18 Jun 2015
SHARE :

Rhea Viognier 2014, Halewood

Când spui Viognier, te gândeşti automat la Valea Ronului, patria acestui soi. E interesant de ştiut că, nu mai departe de anii ‘60, acest strugure era aproape dispărut din zona lui de origine. De atunci încoace însă, Viognier-ul a recucerit Franţa, Lumea Noua, dar şi România. Astăzi avem un foarte reuşit exemplar de Viognier baricat provenind din podgoria Dealu Mare. Culoarea vinului este galben aurie, intensă, iar nasul aruncă în joc mango, vanilie şi condimente exotice. Maturarea în lemn îi dă o aciditate moderată, iar alcoolul bine integrat şi restul de zahăr ne lasă o senzaţie de corpolenţă şi onctuozitate. Gustul este centrat pe piersici, soc şi coajă de portocale. Postgustul este lung, cu note de fagure de miere şi lemn afumat.

Reţeta lui Costachel | Spaghete cu hamsii şi pesmet

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment