Şuncă de Praga cu sos de mere & Merlot Rosé, DVFR

 
10 Nov 2010
SHARE :

Merlot Rosé 2008, DVFR

Pentru această reţetă în mod evident avem nevoie de un rosé delicat şi parfumat. Şi, dacă de la Costăchel primim un foarte bun sfat (să folosim şuncă de Praga adevărată) eu nu pot decât să vă sfătuiesc acelaşi lucru: să alegem un rosé adevărat. Şi, ce poate fi mai adevărat decât un rosé din Merlot făcut de către un viticultor din Bourgogne? Este adevărat că omul nostru are vie în Dealu Mare şi că enologul sau este român get-beget… astea de-acum sunt detalii care nu vor schimba câtuşi de puţin rezultatul final. Vorbim prin urmare despre un Merlot Rosé 2008 produs la Domeniile Viticole Franco-Române din Săhăteni, Buzău, un vin cu o culoare care aduce cu cea a foii de ceapă, o nuanţă tipică pentru un rose făcut la şcoala franceză, din struguri roşii, după un procedeu de vinificaţie asemănător celui pentru struguri albi. Nasul vinului este proaspăt şi fin, cu note de fructe de toamnă, din care predomină merele şi gutuile bine coapte. Gustativ vinul prezintă o bună aciditate care-i dă vioiciune, un corp fructat cu arome de zmeură şi căpşuni plus un infim rest de zahăr care-i aduce multă rotunjime şi o predispoziţie pentru asocierile gastronomice. Impresia generală este de eleganţă şi feminitate ceea ce îl recomandă la combinaţia sofisticată de şuncă de Praga şi sos de mere cu scorţişoară. Şi, dacă vă gândiţi că un vin atât de complex costă doar 22 de lei sticla, o să înţelegeţi lesne de ce îl voi trece la categoria “best-buy”.

Reţeta lui Costăchel | Şuncă de Praga cu sos de mere

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment