Tagliatelle cu sos de praz & Theia Chardonnay, Halewood

 
12 Nov 2014
SHARE :

Theia Chardonnay 2013, Halewood

Un Chardonnay din zona Sebes-Apold, cu certe influenţe stilistice aparţinând “Lumii Noi”. Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui vin o personalitate puternică şi o notă mai degrabă exotică. Culoarea este galben auriu intens, iar nasul, foarte complex, vine cu arome de fagure de miere, miez de nucă şi coajă uscată de citrice. Corpul vinului este masiv, cu o textura onctuoasă şi o foarte bună aciditate. Gustul este exploziv, cu fructe tropicale (ananas, grapefruit), piersici şi lemn afumat. Postgustul este lung, proaspăt, cu note dulci vanilate. Un vin de gastronomie care s-ar asorta de minune la o porţie de tagliatelle cu sos de praz, smântână şi afumătură.

Reţeta lui Costăchel | Tagliatelle cu sos de praz, smântână şi afumătură

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment