Tocăniţă cu ceapă verde & Arezan Fetească Neagră

 
30 Jul 2014
SHARE :

Arezan Fetească Neagră 2011, M1.Crama Atelier

Prima Fetească Neagră ieşită din mâna enologului Răzvan Macici nu putea să nu trezească interesul pasionaţilor de vin. Recunosc, m-am aşteptat la o abordare ceva mai clasică dar, până la urmă, am fost sedus de stilul New World al acestei Feteşti Negre. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu bordură mov. Nasul are fructe negre confiate, vanilie şi cafea prăjită. Corpul are o bună aciditate, cu taninuri suple dar ferme. Gustativ prezintă vişine şi coacăze bine coapte, totul învăluit în note dulci şi aluzii de ciocolată. Postgustul, lung şi persistent, are un amestec de prune, fum şi lemn dulce. Vinul trebuie decantat măcar o oră şi apoi servit la o temperatură de maxim 18 grade.

Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă cu ceapă verde

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment