Tocăniţă de pui cu ciuperci & Trei Peşti

 
20 Jun 2012
SHARE :

Trei Peşti 2011, Domeniile Dealu Mare

Căldură mare moncher! Nici nu ştiu pe unde să mă ascund, să găsesc un strop de răcoare… Dacă ar fi după mine, aş pune tocăniţa de pui cu ciuperci la frigider şi aş servi-o, rece, alături de o mămăliga fierbinte şi vârtoasă. Desigur că tot din frigider aş scoate şi vinul care ar merge de minune alături de preparaţia lui Costăchel: Trei Peşti 2011 de la Domeniile Dealu Mare (Urlaţi). Cupajul complex de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Fetească Alba trebuie însă servit bine frapat, cam la 6-8 grade, pentru a fi convingător şi expresiv. Culoarea este galben verzui, vinul este limpede lăsând lacrimi echidistante pe pahar. Nasul este predominant floral (tei, soc) dar are şi note de mere coapte, fagure de miere şi vanilie. Gustul, sec şi onctuos, debutează cu multe fructe albe (caise, mere, pere) şi continuă cu note exotice de mango şi banane. Aciditatea ridicată şi alcoolul (13.5%) bine integrat se întâlnesc într-un corp rotund şi echilibrat. Postgustul lung, proaspăt şi puţin dulceag ne lăsa un gust fructat cu discrete note minerale. Preţul de 34 de lei pentru o sticlă exprimă în mod corect calităţile acestui vin elegant şi atent cizelat.

Reţeta lui Costăchel | Tocaniţă de pui cu ciuperci

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment