Varză cu afumătură & Drăgaică Roşie 2015, Crama Oprişor

 
18 Jan 2017
SHARE :

Drăgaică Roşie 2015, Crama Oprişor

Dacă nu ştiţi ce gust are Drăgaica – şi nu mă refer aici la acea zână bună care apare în noaptea de Sânziene – aveţi azi ocazia să încercaţi cupajul omonim realizat de enologul Liviu Grigorică. Obţinut din patru soiuri franţuzeşti de referinţă – Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz şi Pinot Noir – vinul este baricat cu eleganţă, aducând câte ceva din spiritul european dar şi influenţa Lumii Noi. Culoarea este roşu rubiniu, strălucitor, iar nasul vine cu coacăze, violete şi senzaţii minerale. Corpul este suplu, textura fluidă, taninurile ferme şi alcoolul bine integrat. Gustul debutează cu fructe roşii şi ciocolată neagră, evoluând apoi către lemn dulce, vanilie şi note afumate. Postgustul este lung, cu mult fruct, tabac şi condimente. Chiar dacă e un vin încă foarte tânăr, puteţi să-l consumaţi acum, cu recomandarea de a-l decanta măcar o oră. Pe de altă parte, pe cei dispuşi să mai aştepte, îi sfătuiesc să cumpere câteva sticle, să le pună bine şi le garantez că, peste vreo 2-3 ani, Drăgaica Roşie le va crea numai surprize plăcute.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de varză murată cu afumătură

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment